Nyheder

Konklusionen på U21 VM 2019 for Tue Nielsen

📁 Forbundet 🕔06.juli 2019
Konklusionen på U21 VM 2019 for Tue Nielsen

Konklusionen på U21 VM for Tue Ernst Nielsen, og holdet bag, er lidt sur/sød. Tue endte som nr. 13 efter indledende runde, som er første løber udenfor finalen, med 6810 points. Tue har et stabilt program på omkring 8000 points, hvilket havde rakt til en 7. plads, så derfor gør det lidt ekstra ondt, og er lidt ekstra frustrerende, at måtte sidde på bredden og se ens konkurrenter i aktion i finalen senere i dag. Grunden til det lidt lave resultat, var problemer i toehold gennemløbet, mere specifikt, på toe-wrap-in øvelsen. Tue plejer aldrig at have problemer med denne øvelse, men af en eller anden grund, var den problematisk lige denne dag, på dette sted, og det gjorde at hele hans gennemløb desværre nærmest faldt til jorden – og kun gav ham 1800 points. Dog kom han op i båden for enden af søen, og med det samme sagde ”det var lort – men det er der ikke noget at gøre ved”. Han vidste, at det ikke nyttede noget at fokusere mere på dét der var sket, og havde i stedet fuldt fokus på sit næste gennemløb, på sit håndprogram. Og her brillierede han virkelig! Han lavede alle sine øvelser til perfektion, og med perfekt rytme og timing, og dette gennemløb endte også med at indbringe hele 5000 points!

Vi var begge i chok da vi kom ind på broen igen – efter et kaotisk første gennemløb, og et fantastisk andet gennemløb. Vi vidste, at det ville kræve omkring 6800 points at nå finalen, baseret på resultater fra sidste VM, og nu kunne vi ikke gøre andet end at sidde og vente. Det viste sig, at vi måtte vente på, at 2 løbere trickede mindre end Tue, og da der var 5 løbere tilbage, måtte vi vente på at blot én løber trickede mindre. Det var utrolig nervepirrende, og også frustrerende, ikke at kunne gøre andet end at vente. Og desværre, måtte vi til slut konstatere, at Tue lige præcis var udenfor finalen, blot 80 points (nærmest bare en positionsvending) fra finalen.

Denne oplevelse bringer både en følelse af ærgrelse, men også stolthed, over Tue. På en dårlig dag, var han nr. 13 i verdens i hans aldersgruppe. Havde det bare været en gennemsnitlig dag – havde han kunne bevise at han faktisk er blandt top 7 i verden. Og lad os ikke glemme, at dette er i TRICK, og at Tue nu engang er fra DANMARK. Og nej, han har ikke vokset op i Sydfrankrig, eller Florida, men i Kerteminde, hvor han har trænet året rundt med sin far Claus. Det er så utrolig imponerende! De sidste to år har Tue trænet og sejlet båden på Cory Pickos’ skiskole, hvor han har trænet med både Cory og hans søn Adam – nogle af verdens bedste trickere, og dette har virkelig givet pote. Men grunden til at Tue er nået dertil hvor han er, er først og fremmest på grund af sin dedikation og kærlighed til trick, og et bagland der virkelig har bakket op om hans sport. Så, tillykke til Tue. Det er fandme flot. Ærgeligt at du ikke lige fik vist sort på hvidt, at du rent faktisk er en af de bedste U21 trickere i verden. Men selv de bedste kan lave fejl på dagen, og os der kender dig, ved at du hører til helt i toppen. Vi glæder os til at følge dig til U21 EM i august, og selvfølgelig til næste U21 VM!

 

 

 

 

 

Stinne Søndergaard – Træner og Sportschef

 

 

Share this article with friends