Nyheder

Landsholdets Nyhedsbrev Juli-August

📁 Forbundet 🕔17.august 2021
Landsholdets Nyhedsbrev Juli-August

Tiden er kommet til en lille opdatering fra ungdoms- og seniorlandsholdet i vandski, efter en travl sommerferie med masser af aktivitet.


Hvis vi starter med at kigge på Juli måned, så blev denne skudt i gang med en NM træningslejr i Aalborg Vandski Klub, hvor de udtagede til ungdoms NM deltog: U21: Astrid Høgh Sørensen, Philip M Jessen, Tue Ernst Nielsen; U17: Bertel Berggren Schmidt, Sander Elling Jørgensen, Oskar Esager Vesterbæk, Clara Dyhr Larsen, Julia Klingenberg-Petersen, og Oscar Domino; U14: Maise M Jacobsen, Albert Esager Vesterbæk, og Sander Grønbech-Thiel. Det blev en god weekend med masser af medaljer, PB’er, og titler. De nordiske mestre fra Danmark var: Astrid (U21 dame slalom), Maise (U14 pige trick, hop, og kombineret), Tue Nielsen (U21 herre trick). Se alle resultater her: https://www.iwwfed-ea.org/competition.php?cc=T-21SWE002&page=_21_m_jump_results

Holdfoto fra NM i Mariestad, Sverige

Efter NM var slut, rejste landsholdets niveau 1 og 2 løbere (løbere med et højt internationalt niveau), ned til Jolly Ski i Italien, for at blive trænet af Matteo Luzzeri og resten af trænerstaben. Her befandt de sig i ca. 5 dage i alt, hvorefter de 2 seniorlandsholdsløbere, Helene Høgh Sørensen og Tue Ernst Nielsen, rejste direkte til Open EM i Grækenland.
Her skulle Helene deltage i slalom, og Tue i trick. Resultatmæssigt gik det ikke så godt for Helene, som missede 13-meteren, en linelængde hun ellers normalt har rigtig godt styr på. Det gik noget bedre for Tue, som der som den første danske løber nogensinde (ifølge vores beregninger), kom i en trickfinale. I finalen gik det dog nær så godt, da Tue faldt på sin første Mobe (en flip med en 360 graders vending). Men det faktum at Tue kom i finalen, med en resultat som egentlig er ret gennemsnitligt for ham, viser hvor højt et niveau han ligger på internationalt.
Se resultater fra Open EM her: https://www.iwwfed-ea.org/classic/21EURO07/

Tue og Helene til Open EM i Grækenland

Efter Open EM, gik DM i gang i Rødekro Vandski Klub, hvor de fleste landsholdsløbere deltog. Så snart special DM var slut, kørte Maise Meldgaard Jacobsen og Oskar Esager Vesterbæk afsted med kurs mod Junior EM i Spanien. Her skulle Maise deltage i U14 EM i både 2020 og 2021, og Oskar kun i U14 EM 2020, da han i 2021 er rykket op i U17.
Resultatmæssigt gik dette mesterskab desværre ikke så godt for Oskar, da han faldt rundt om 4. bøje på 16 meteren. Oskar deltog dog også i trick, hvor han trickede nyt PB med 1080 point. EM gik meget godt for Maise, som med 4/14 meteren og 2070 point i trick, var første løber udenfor finalen. Dette var selvfølgelig ret frustrerende for Maise. Hun gjorde dog comeback i hop, hvor hun endte med at VINDE med 29.60 meter. Udover hendes guldmedalje, som var for EM 2021, vandt hun også sølv for EM 2020. Grunden til dette var, at Marya Kazelskaya fra hviderusland, som hoppede omkring 34 meter, var for gammel til at deltage i U14 i 2021, men godt kunne stille op i U14 2020, og Marya vandt dermed U14 EM 2020.

Oskar og Maise til U14 EM
Maise Meldgaard Jacobsen med sin Guld og Sølvmedalje fra U14 EM

Da U14 EM var slut, gik U17 & U21 EM i gang. Her deltog Oskar også i U17, da han allerede var udtaget til at være med i konkurrencen. Dog udløste hans ski rundt om 6. bøje på 18/58, og han kom dermed ikke i finalen. I U21, deltog Astrid, Tue, og Philip. Astrid var med i slalom, og havde meget gode forudsætninger for at nå en finale, da finalekravet lå i starten af 12 meteren. Dog gik noget galt i hendes port på 13 meteren, der gjorde at hun desværre ikke kom igennem denne. Philip deltog også i slalom og trick, hvor han fik .5 bøje på 13, og trickede 1380 points. De to finalepladser som Danmark fik til dette mesterskab, var altså Tue Nielsen i trick, og Philip Jessen i hop. Tue trickede 8470 og 8430 point i henholdsvis indledende og finalen, og endte på en flot 5. plads. Han var dog ikke helt tilfreds, da han snildt kunne have fået en sølvmedalje, hvis han havde tricket op til sit bedste. Som sagt, så hoppede Philip sig ind i hopfinalen, med et nyt PB på 53.60 meter. I finalen satsede han, og lavede for første gang i år, dobbeltskær. Dog kom timingen aldrig helt på plads, og han endte på en 10. plads, med 52.9 meter.

Officiel træning til U21 EM

Efter Junior/U21 EM ugen, rejse Tue Ernst Nielsen direkte til Florida, USA, da han skal deltage i U21 VM på Cory Pickos Skiskolen – Tues hjemmebane. U21 VM går i gang omkring d. 25 August, og vi regner med at han skal på vandet i indledende runde, d. 27 august. Held og lykke til VM Tue!

Tue Nielsen på træningslejr i Italien. Nu befinder han sig ved Cory Pickos Skiskole i Florida

I den forrige weekend, var mange danske løbere til German Open i Tyskland, hvor der blev leveret flere flotte resultater. Maise Meldgaard Jacobsen slog for eksempel ny dansk rekort i trick med 2530 points, og Astrid Høgh Sørensen tangerede den danske rekord i U21 dame slalom, med 2@12 meters line. Tillykke med dette, begge to!
Se alle de flotte resultater fra German Open her: https://www.iwwfed-ea.org/competition.php?cc=T-21GER001&page=_17_m_slalom_results

I september måned afholdes +35 (Senior) EM i Italien, hvor 7 danske løbere deltager: Katrine Andersen, Louise Nilsson, Christian Lygum, Ib Trier, Lars Arp Hansen, Gert Abrahamsen, og Jesper Schmidt. Held og lykke til jer alle sammen!

Share this article with friends