Nyheder

Maj Jepsen: “Åh hvor jeg savner at ski!”

📁 Forbundet 🕔05.september 2014
Maj Jepsen: “Åh hvor jeg savner at ski!”

Heldigvis er der ikke såå længe tid jeg må begynde på vandet igen i det små.

Det går nemlig fremad med mit knæ! Jeg har været til 3 måneders tjek hos kirurgen og han var godt tilfreds med min funktion, knæets bevægelighed og de kun få smerter jeg har.

Det er en længere process. Begge menisker, der blev opereret, skulle være vokset samme nu, hvor der er gået 3 måneder. Jeg skal dog fortsat være særligt opmærksom på hullet i brusken, og give det de bedste betingelser for opheling. Det skal stimuleres for at fremme helingen, men får jeg smerter har det været for meget. Det er en balancegang og bestemt en udfordring.

Jeg er færdig med genoptræning på hospitalet og er nu tilknyttet et knæhold i kommunen på Nørrebro. Det er rigtig fint at have knæhold ved siden af den anden træning jeg kører, for at få noget variation.

Sammen med den fysiske træner fra Team Danmark er jeg begyndt på okklusionstræning. Det gør nas (ikke i knæet) men jeg tror det er rigtig godt. Pointen er at skabe en stor mælkesyreophobning i musklerne ved at stoppe cirkulationen med en manchet, mens man kører fx benpres. Det fremmer væksten af muskelmassen, som så vil kunne genopbygges markant hurtigere. Det er tiltrængt eftersom jeg igen har fået et kyllingeben efter 8 uger på krykker uden støtte – mit højre lår er 4 cm mindre i omfang end venstre..

Når jeg har mere muskelmasse, kan jeg hurtigere komme igang med den mere vandski-specifikke træning:)

Plan for 2014

Jeg tager en lille tur til USA i oktober måned. Der har kirurgen sagt “god” for at jeg starter så småt op med noget vandski på laveste niveau. Dvs to ski med lidt balance og koordinationstræning uden impact.

Formålet er at være lidt i miljøet igen og få lidt vandski-funktionelt koordinationstræning.

Mentalt er jeg også sikker på det giver mig et kæmpe boost at fået lidt søvand i håret igen inden vintermånederne i Danmark (indendørs i styrkerummet)

I vintermånederne skruer jeg op for træning på land så jeg bliver top tuned til 2015!:)

De bedste hilsner fra Maj

Fysisktræning Fysisktræning_1

Share this article with friends