Nyheder

Succes for vandski-seniorlandsholdet i Halle, Tyskland

📁 Forbundet 🕔29.august 2018
Succes for vandski-seniorlandsholdet i Halle, Tyskland

Det danske seniorlandshold var til EM i Halle i det tidligere Østtyskland repræsenteret af: Ib Trier, Lars Arp, Gert Abrahamsen og Jesper Schmidt.

Desuden under konkurrencen deltog også Peter Madsen som bådfører og Kenny Frederiksen som homologator.

Holdet ankom hhv mandag og tirsdag aften/nat. Der blev trænet onsdag formiddag i slalom. Lars Arp stod over idet han var bange for at belaste sin ryg yderligere. Konkurrencen skulle køres bag en Boesch-båd fra Schweiz. Ved 15 tiden stod vi trick og Jesper hoppede ved 17 tiden.

Først i konkurrence torsdag var Ib i slalom og han startede på 16 meteren, men kørte desværre kun 5 bøjer på udgangen. Ib endte på en skuffende 14. plads. Øv. Lars Arp stod over i slalom på grund af waken, da den var større end normalt på denne type båd. Så var det Gerts tur og Gert løb 3½ på 13 meteren lige nok til finalen. Kravet var 2½ på 13.

I finalen lørdag, løb Gert flotte 5 på 13 meteren efter forholdene godt og Gert fik en meget flot 7. plads tæt på sit bedste i Holland for en del år siden. 3 på 12 meter var kravet for en bronzemedalje, så Gert var tæt på. Næste gang måske?

Samme dag torsdag løb Ib og Lars trick. Begge sikrede Danmark 2 finalepladser med hhv 1070 og 1420 points.

Jesper løb trick torsdag (1050 points) men fik underkendt 500-600 points og manglede blot 150 point for at gå i trickfinalen. Surt show.

Jesper løb slalom og hop fredag. I slalom løb han gode 16 og 14 meter passeringer, men på 13 meteren måtte han nøjes med 1½ og kravet til finalen var 4½ på 13.

I hop hoppede Jesper 18,2 på et single, 20,4 på et ¾ skær og endelig desværre et fald i landingen ude på 24-25 meter. Det krævede dog hele 37,7 meter for at komme i finalen. Jesper endte 9 i trick, 10 i hop, 10 i kombineret og 20 i slalom.

Lørdag i trickfinalen for Ib og Lars blev spændende. Arrangørerne kørte live streaming og Jesper fik lov at speake på engelsk til Lars Arps begge gennemløb i finalen.

Ib blev nr. 4 med 1160 point. Ib missede desværre sølvet, da han kom til at starte sit første gennemløb for tidligt. Mon ikke Ib husker det næste gang.

Tilbage til Lars Arp; han kørte 2 gode gennemløb kun i hånd tricks og fik 1840 points efter hans master var undersøgt og dommerne havde glemt 60 point. Efter Lars var der 2 løbere tilbage og den eneste som kunne true Lars var Jouko Lammi fra Finland. Men Jouko trickede kun 1460 og Lars Arp var dermed for 28. gang Europamester i seniorrækken i trick. Stort tillykke til Lars. Han har fået et glas champagne allerede en gang. Men man skal huske at fejre sine sejre!

Tyskerne og Hufeisensee Halle vandski klub arrangerede et fantastisk EM med masser af sponsorer mv. Boesch båden var en del dog især i slalom utilfredse med.

Også et stort tillykke til vores broderland, Norge, som vandt mange guld medaljer og med få løbere tog 3. pladsen i holdkonkurrence. Iflg Norges adminstrationschef i forbundet, er det den bedste hold placering Norge nogensinde har fået. Godt gået Norge.

MVH

Jesper Schmidt

Team Captain

NB: Fotos: Karin, Ibs kone

Share this article with friends