Vandski Landshold & Talentgruppe

Vandski Landshold & Talentgruppe

Vandski talent og elitegruppen er bygget op af seniorlandsholdet, og talentgruppen, som består af ungdomslandsholdet, græsrødderne, og observationslisten.

Seniorlandsholdet er for eliteløbere over 21 år, og talentgruppen består dermed kun af ungdomsløbere på forskellige niveauer. Det er muligt for alle løbere i talentgruppen, at deltage i talentudviklings-arrangementer, som træningssamlinger, og mesterskaber, på baggrund af udtagelse. Der kan som udgangspunkt maks. være 20 løbere i talentgruppen.

Nedenfor, kan du læse mere om hvem der er i de forskellige grupper, og få mere information om talentgruppen og seniorlandsholdet. Information om enkelte løbere i de forskellige grupper, kan findes ved at følge ‘TALENT & ELITE’ > ‘VANDSKI LANDSHOLD & TALENTGRUPPE’ > dropdown menuen ovenfor. 

Talentgruppe 2020

Ungdomslandshold:

7 løbere i alt

 

U14

1.              Oscar Vesterbæk

2.              Maise Meldgaard Jacobsen

 

U17

1.              Bertel Berggren Schmidt

2.              Sander Jørgensen

 

U21

1.              Astrid Høgh Sørensen

2.              Tue Ernst Nielsen

3.              Philip Meldgaard Jessen

Græsrødder:

 

3 løbere i alt

1.              Sander Thiel-Grønbech

2.              Victor Jørgensen

3.              Albert Vesterbæk

Observationsliste:

 

5 løbere i alt

1.              Clara Dyhr Larsen

2.              Line Abrahamsen

3.              Thalia Iuel

4.              Andreas Damm Jørgensen

5.              Salomon Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der trickes på højtryk ved træningssamling i Aalborg, 2018

 

 

Generel Info om Grupperingerne

Talentgruppe

Denne gruppe er sammensat af: 1) alle i de alders definerede bruttotrupper (U14, U17, og U21 landsholds grupper), græsrods truppen, og observationslisten. Kun løbere i bruttotruppen er del af det egentlige ungdomslandshold. Seniorlandsholdet er en gruppering for sig selv, og dermed ikke en del af talentgruppen.

  1. Ungdomslandshold: Aldersgrupper u14-u21. Udtagelse til ungdomslandsholdet kan ske på 2 måder:
    1. at løberen har vist mindst 3 konkurrenceresultater der rækker til en finaleplads ved EM i den pågældende alderskategori indenfor de sidste 2 sæsoner.
    2. en samlet vurdering af den enkelte atlets potentiale for at blive eliteløber i international sammenhæng. Det overordnede mål er at udvikle atleter der vil kunne begå sig på internationalt eliteniveau som senior. Det er altså det langsigtede perspektiv som er i fokus. Det langsigtede potentiale vil derfor vægte i udtagelsen. Vurderingen af den respektive atlet vil primært foretages ud fra følgende tre punkter:
  • Resultater
  • Engagement
  • Potentiale

De respektive atleter kan have forskellige styrker i forhold til ovenstående punkter. Eksempelvis kan én atlet have et stort engagement og udvist potentiale for udvikling, men mangler stadig at vise nogle resultater. En anden kan have gode resultater og potentiale, men mangler gejst og engagement. Begge kan være berettiget en plads i bruttotruppen, hvor der naturligt vil være et specifikt fokus på at styrke den pågældendes svagheder.

 

2. Græsrødder: Løbere i denne gruppe er mellem 5 og 13 år (U10 og U12), og kan dermed ikke konkurrere internationalt i deres egen alderskategori endnu. Udtagelse til denne gruppe sker primært på baggrund af potentiale for at kvalificere sig til ungdomslandsholdet, når de rykker op i u14. Her er der fokus på talentudvikling. Det vil sige, at medlemskab i denne gruppe er baseret på dedikation og potentiale for gode resultater i fremtiden.

 

3. Observationsliste: Aldersgrupper u14-u21, hvor det er sportschefens samlede vurdering, at løberne i denne gruppe ikke på nuværende tidspunkt har udvist det nødvendige engagement, og de nødvendige resultater, for at få en plads på ungdomslandsholdet. Dog er det sportschefens vurdering, at disse løbere har potentiale for udtagelse på landsholdet, og for at gøre sig konkurrencedygtige internationalt, i fremtiden.

 

Seniorlandshold

Open Damer/Open Herrer med konkurrencedygtige internationale resultater (finaleplads ved Open EM), og/eller potentiale for udvikling indenfor de næste 2 år, som gør løberen konkurrencedygtig internationalt.

 

Udtagelse til Internationale Mesterskaber

EM/VM: Udtagelse til mesterskaber sker typisk 3 måneder inden konkurrencen. At være del af bruttotruppen eller seniorlandsholdet, garanterer ikke udtagelse til mesterskab. Dette kommer an på om sportschefen vurderer at løberen har en reel chance for at opnå en finaleplads i sin disciplin, hvilket er baseret på om løberen har vist mindst 2 konkurrenceresultater der rækker til en finaleplads ved det pågældende mesterskab med det højeste finale kriterie, indenfor de sidste 2 sæsoner. Alternativt, har sportschefen ret til at udtage en løber baseret på stabile træningsresultater, der vurderes at kunne række til en finaleplads.

NM: Udtagelse til NM fungerer lidt anderledes, og er baseret på målet om at stille med fuldt hold, og at give erfaring til yngre løbere.Praktisk og økonomisk: Når man er udtaget til et forbundsarrangement, som mesterskab eller træningssamling, så er alle løbere på lige fod i forhold til støtte til kost og logi. Der hvor der kan være forskel, er i forbindelse med individuel støtte, så som betaling af minutter på vandet, eller støtte til betaling af træner.

 

 

Vintersamling i Klitmøller, 2018

 

 

 

Sæsonen 

Typisk finder talentgruppe arrangementer sted fra Maj til August måned. Første træningsamling ligger typisk i Store Bededags ferien. Derefter er der tradition for, at så mange som muligt deltager ved Slåsted Open i Norge, i slutningen af Juni. Juli måned består typisk af en træningslejr med den italienske træner Matteo Luzzeri, samt de Nordiske Mesterskaber og DM. I 2020 kommer Matteo dog til Danmark allerede i Maj måned, og NM ligger lidt sent i år, og afholdes først midt August. Sen Juli/August måned plejer U14/U17 EM at afholdes, samt U21 EM. Derudover bliver der årligt afholdt en vintersamling i December måned for talentgruppen.

 

 

 

Tue Nielsen i finalen ved U21 VM, 2019

 

 

 

Mere Info

Har du et ønske om at komme på landsholdet, observationslisten, eller blive en græsrod, eller kender du én som du mener fortjener at komme med i talentgruppen, så kan du altid kontakte sportschef Stinne Søndergaard på sportschef@vandski.dk

Har du et ønske om at hjælpe til ved sæsonens arrangementer, f.eks. som bådfører, til at hjælpe med madlavning, kørsel, etc., så er du også meget velkommen til at kontakte Stinne på ovenstående email.

 

 

Træningssamling i Vallensbæk, 2017

 

 

 

 

Se video af ungdomslandsholdet her: https://www.youtube.com/watch?v=xtCxDVw3JFU

  

 

 

 

 

Maise Meldgaard Jacobsen er klar til slalomfinalen ved NM 2018

 

 

 

Share this article with friends