Andreas Kjærgaard

Andreas Kjærgaard

Andreas Skjødt Kjærgaard

Født: 1987

Klub: Vallensbæk Vandski & Wakeboard Klub / Copenhagen Cable Club

Disciplin: Wakeboard

Bosat: Hellerup

Har wakeboardet siden: 2001

Min wakeboardhistorie:

Det hele startede en sommer dag hvor min far lånte et par vandski af en kammerat. Vi havde en lille gummibåd med 15 hk. Så min bror og jeg skulle selvfølgelig prøve vandskiene og med mine små 50 kg var det heller ikke noget problem at blive trukket op af de sølle 15 hk 😉 Jeg fik hurtigt fat i det og lærte at smide den ene ski, men mere blev det ikke til bag den lille båd da den ikke kunne trække mig op på én ski. Derfor måtte min bror og jeg søge nye udfordringer. Så en en varm sommerdag i august cyklede jeg ned til Rungsted Havn hvor jeg havde luret der lå en vandskiklub. Efter en prøvetur bag den skræmmende store båd var jeg medlem. De næste par måneder gik med at prøve kræfter med slalombanen. MEN! Så en dag havde bådføreren taget et wakeboard med ud på broen. Da jeg var vant til snowboard og skateboard skulle det selvfølgelig også prøves. Lige siden har mine fødder ikke set skyggen af en slalombinding.

Sæsonen efter begyndte det at blive lidt mere seriøst. Det var denne sommer jeg stillede op, som junior, til det første waketour stop i Kerteminde og vendte stolt hjem med en bronzemedalje i tasken.

I 2004, gjorde Rungsted vandskiklubs formand Jacob Steen Andersen sammen med en gammel slalomhelt, nemlig Jakob Birk, et ihærdigt forsøg på at få mig med på den årlige talentlejr i Vallensbæk. Jeg kom heldigvis med på et afbud, og så gik det løs. Vi var 3-4 wakeboardere med og resten var slalom- eller hopløbere. Vi blev trænet af den svenske komét Andreas Björk som virkelig var dygtig. Efter en uge landede vi næsten backroll alle sammen. Succesen gentog sig i efteråret af samme sæson, hvor trænningslejren nu blev afholdt i Aalborg.

Efter disse to uger var der en masse jeg kunne arbejde videre med hjemme i Rungsted, hvor vi i øvrigt stod uden hverken ballast eller tårn, men til gengæld en virkelig fed slalomline med godt med flex 😉 Så træningen fortsatte stille og roligt. Jeg kan huske at Jacob White(SVWK) og jeg på dette tidspunkt lå og kæmpede om 1. og 2. pladsen ved de fleste wakestops. Forskellen på os var at han trænede i Svanemøllen hvor de oftere havde fladt vand og en Malibu båd, hvor vi i Rungsted stod bag en Ski Nautique uden ballast og tårn og i chubby vand. Det bevirkede jo selvfølgelig at når vandet var fladt til konkurrencer tog Jacob oftest 1. pladsen, men når der så var bølger og de andre blev godt negative, havde jeg jo pludselig en fordel. Så hurra for kyst klubberne.

Derfra gik det stødt opad og i 2004 begyndte jeg så at kæmpe med de store drenge. (Trier, Jonas Wesley, Asbjørn Lorentzen osv.)

I 2005 startede jeg i Vallesbæk Vandski Klub, som har været en rigtig stor forbedring af træningsforholdene. Ikke nok med at vandet og båden selvfølgelig er af anden karakter, omgås man lige pludselig andre ”elite” udøvere. Derudover har integrationen af wakeboard i Vallensbæk været en fornøjelse at være med til. Stor ros til vandskiløberne på det punkt!

I 2006 startede Dansk Vandski Forbund landsholdet op med mig selv og Julie Luchow på holdet og Lars Andersson som træner.

I 2007 blev holdet udvidet med med Oliver Breumlund, Natascha Kiel og Kenneth Enggaard. Et godt og solidt hold og der kom en masse fremgang ved pludselig at have et hold at træne sammen med. Jeg arbejdede også nogle måneder på en wakeboard camp i Houston og fik deltaget til et par konkurrencer derovre.

I 2008 kom jeg med til mit første EM, hvilket var en kæmpe oplevelse. Det blev til en 15. plads og en masse blod på tanden.

I 2009 startede jeg sæsonen med en rejse på 4 måneder rundt i Asien for at træne. Jeg besøgte kabelparker som CWC på Filippinerne, Phuket Cablepark i Thailand og Ski360 i Singapore. På CWC deltog jeg i WWA Wakepark World Championships, hvor jeg fik en 3. plads i Mens 1 kategorien.

I 2010 startede jeg wakecoach.dk sammen med Lars Andersson. Vi underviser folk både på kabel og båd og afholder arrangementer, konkurrencer samt træningsvideoer via vores hjemmeside. I august måned fik jeg en 5. plads til EM bag båd i Fagersta, Sverige. Det var en kæmpe oplevelse at kunne blande mig med alle de store drenge, som man sidder og lurer på de forskellige videoer på nettet.

I 2011 ser jeg frem til at skulle deltage til mit og resten af holdets første VM, som bliver afholdt i Milano i juli måned. Derudover skal jeg også deltage i EM på kabel til september samt EM bag båd i Syd Afrika.

Fedeste oplevelser i wakeboard:
At være med i finalen til EM i Fagersta, Sverige 2010, hvor jeg fik en 5. plads.

Bedste resultater:

1. plads DM 2011 (kabel)

1. plads waketour 2005-2010 (båd)

1. plads DM 2006-2010 (båd)

1. plads DM 2010 (kabel)

1. plads Xboard Games 2006-2007 (båd)

1. plads Malibu Just Ride 2009 (båd)

3. plads WWA Wakepark World Championship 2009 (kabel)

4. plads Project Mayhem på M2 i Houston (båd)

5. plads EM 2010 (båd)

5. plads til Mid Summer Classics på Setx i Beamount, Houston (Artikel her fra, hvor Julie og jeg er nævnthttp://www.wakeworld.com/getarticle.asp?articleid=1745)

 

Mål indenfor wakeboard: 

Sponsorer: 21Rope, GoPro, Wakecoach.dk, Surf&Ski Greve, Crossfit Cph

Motto: Go big or go home

E-mail: andreas@wakecoach.dk

Videoer:

http://www.redbull.dk/cs/Satellite/da_DK/Video/Andreas-Kjærgaard-på-træningstur-i-Hipnotics-021243198117308

Websites:
http://www.wakecoach.dk
http://www.tempotrading.dk
http://www.21rope.com

 

Share this article with friends